
Kézműves lekvár, befőtt, gyümölcszseléBagó-Kocsis Ildikó |

"A nagymama főztje"
Szolgáltatások:
- Termelői lekvárok
- Gyümölcslekvár
- Zöldséglekvár
- Savanyúság
- Gyümölcszselé
Köszönjük az érdeklődést!
Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált.
Nagymamám és Anyósom receptjeit használom. Bár városban, panelban nőttem fel, a szüleimnek mindig volt kiskertje, (volt, hogy három is), és már 10 éve, hogy kertes házban élünk.
A déligyümölcsön kívül szinte minden zöldséget és gyümölcsöt megtermelünk. Pontosabban citromunk is terem a teraszon, a gránátalma idén virágzott először és a goji bokrunk és szép termetesre nőtt két év alatt.
A befőzés során nem használok semmilyen tartósítószert sem. Lekvároknál csak a cukor és a gyümölcs, illetve a zöldség keverékemben a zöldség és a só.
A befőzési idényt a pitypang lekvárral kezdem és decemberben a kökénylekvárral fejezem be.
Mivel mindig többet sikerült befőznöm, mint a négytagú család szükséglete, ezért a többlet, ajándéknak is nagyon jó volt, karácsonyra, születésnapra, névnapra. Sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért úgy döntöttem, belevágok...
Amiért fontos számomra, hogy mások is megkóstolhassák a termékeimet:
Talán a kor hozza, de már nem veszek meg a boltban semmi olyan élelmiszert anélkül, hogy meg ne nézzem, mit tartalmaz, hogyan készült.
Magunknak már vagy 20 éve befőzőm a télire valót. Amíg nem volt saját kertünk addig édesapám kertjéből, mióta van sajátunk, mindent megtermelünk.
Így kerül a fagyasztóba zöldség és gyümölcs (borsó, zöldbab, tök, meggy, cseresznye), a kamra polcaira a gyümölcs lekvárként és szörpként, teszek el savanyúságokat, melegen és hidegen, lecsót, paradicsom ivólevet és paradicsomszószt, ketsupot és csatnikat.
Mindezek között megtalálhatóak a hagyományos ízek, de imádok kísérletezni, a fiúk a fő kóstolóim.
A pitypangzselét tavaly és tavalyelőtt még csak ajándéknak főztem be, de már most látom, hogy jövőre az egész kertet be kell járnom a virágokért. Amikor ideköltöztünk nem füvesítettünk, egyik szomszédunk ősgyepnek hívja. 2002 előtt még legelő volt, tavasszal a szomszédok gyepe zöld, a miénk sárga. A pitypangban az a jó, hogy még azelőtt virágzik, mielőtt először le kellene vágni a füvet. Így teljesen „bio” marad, mert nem pöfögünk el fölötte a fűnyíróval.
Van olyan, amit júniusban főzők be és augusztus végére már nincs, de akad olyan is, ami a következő szezon elején még ott figyel a polcokon. Ez két okból lehetséges: vagy az előző évben hamar elfogyott, ezért most a sokszorosát teszem el, vagy a fiúk szerint nem annyira nyerő az ötlet.
A céklalekvár nagyfiamnak nem jön be, férjem viszont darált erős paprikával (ez is saját) keverve mustár és majonéz helyett eszi.
Mióta elkészült a kemencénk a kenyérrel próbálkozom. Előtte is sütöttem a sütőben, de a kemencében, mint minden másnál itt is leírhatatlan a különbség. Még kovász terén van mit tanulnom, de nyitott vagyok és kitartó. Ősztől beüzemeljük a füstölőt is, és onnantól már feldolgozott húskészítményt sem kell a boltban vennem.
Számomra nagyon fontosak a gyökerek.
Nagymamámtól tanultam főzni, Anyósom receptkönyvét pedig megörököltem.
Nagyon sok olyat készítek, amit mi találunk ki. Ebben a férjem jár az élen.
A kávés meggylekvár is ő ötlete volt, a kávés eperlekvár után. Féltem az íz azonosságtól, de a két gyümölcs teljesen máshogy adja vissza a kávé zamatát.
Aki a mi termékeinket választja, két dolgot biztosan kap:
Gyerekkorunk ízeit, tartósítószer mentesen. Akik különleges ízeket szeretnének kipróbálni, ők is találnak a fogukra valók.
Jöjjenek velem ezen az úton (ami remélem akadályoktól mentes lesz), induljunk el együtt a kezdetektől és kövessék nyomon "a nagymama főztje" mindennapjait, és ha gondolják, ha megkívánták, rendeljenek webáruházunk kínálatából, melyet az oldal alján található linken keresztül tudnak megtekinteni.
Nagymamám és Anyósom receptjeit használom. Bár városban, panelban nőttem fel, a szüleimnek mindig volt kiskertje, (volt, hogy három is), és már 10 éve, hogy kertes házban élünk.
A déligyümölcsön kívül szinte minden zöldséget és gyümölcsöt megtermelünk. Pontosabban citromunk is terem a teraszon, a gránátalma idén virágzott először és a goji bokrunk és szép termetesre nőtt két év alatt.
A befőzés során nem használok semmilyen tartósítószert sem. Lekvároknál csak a cukor és a gyümölcs, illetve a zöldség keverékemben a zöldség és a só.
A befőzési idényt a pitypang lekvárral kezdem és decemberben a kökénylekvárral fejezem be.
Mivel mindig többet sikerült befőznöm, mint a négytagú család szükséglete, ezért a többlet, ajándéknak is nagyon jó volt, karácsonyra, születésnapra, névnapra. Sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért úgy döntöttem, belevágok...
Amiért fontos számomra, hogy mások is megkóstolhassák a termékeimet:
Talán a kor hozza, de már nem veszek meg a boltban semmi olyan élelmiszert anélkül, hogy meg ne nézzem, mit tartalmaz, hogyan készült.
Magunknak már vagy 20 éve befőzőm a télire valót. Amíg nem volt saját kertünk addig édesapám kertjéből, mióta van sajátunk, mindent megtermelünk.
Így kerül a fagyasztóba zöldség és gyümölcs (borsó, zöldbab, tök, meggy, cseresznye), a kamra polcaira a gyümölcs lekvárként és szörpként, teszek el savanyúságokat, melegen és hidegen, lecsót, paradicsom ivólevet és paradicsomszószt, ketsupot és csatnikat.
Mindezek között megtalálhatóak a hagyományos ízek, de imádok kísérletezni, a fiúk a fő kóstolóim.
A pitypangzselét tavaly és tavalyelőtt még csak ajándéknak főztem be, de már most látom, hogy jövőre az egész kertet be kell járnom a virágokért. Amikor ideköltöztünk nem füvesítettünk, egyik szomszédunk ősgyepnek hívja. 2002 előtt még legelő volt, tavasszal a szomszédok gyepe zöld, a miénk sárga. A pitypangban az a jó, hogy még azelőtt virágzik, mielőtt először le kellene vágni a füvet. Így teljesen „bio” marad, mert nem pöfögünk el fölötte a fűnyíróval.
Van olyan, amit júniusban főzők be és augusztus végére már nincs, de akad olyan is, ami a következő szezon elején még ott figyel a polcokon. Ez két okból lehetséges: vagy az előző évben hamar elfogyott, ezért most a sokszorosát teszem el, vagy a fiúk szerint nem annyira nyerő az ötlet.
A céklalekvár nagyfiamnak nem jön be, férjem viszont darált erős paprikával (ez is saját) keverve mustár és majonéz helyett eszi.
Mióta elkészült a kemencénk a kenyérrel próbálkozom. Előtte is sütöttem a sütőben, de a kemencében, mint minden másnál itt is leírhatatlan a különbség. Még kovász terén van mit tanulnom, de nyitott vagyok és kitartó. Ősztől beüzemeljük a füstölőt is, és onnantól már feldolgozott húskészítményt sem kell a boltban vennem.
Számomra nagyon fontosak a gyökerek.
Nagymamámtól tanultam főzni, Anyósom receptkönyvét pedig megörököltem.
Nagyon sok olyat készítek, amit mi találunk ki. Ebben a férjem jár az élen.
A kávés meggylekvár is ő ötlete volt, a kávés eperlekvár után. Féltem az íz azonosságtól, de a két gyümölcs teljesen máshogy adja vissza a kávé zamatát.
Aki a mi termékeinket választja, két dolgot biztosan kap:
Gyerekkorunk ízeit, tartósítószer mentesen. Akik különleges ízeket szeretnének kipróbálni, ők is találnak a fogukra valók.
Jöjjenek velem ezen az úton (ami remélem akadályoktól mentes lesz), induljunk el együtt a kezdetektől és kövessék nyomon "a nagymama főztje" mindennapjait, és ha gondolják, ha megkívánták, rendeljenek webáruházunk kínálatából, melyet az oldal alján található linken keresztül tudnak megtekinteni.
Kézműves lekvár
Kézműves gyümölcszselé
Kézműves befőtt
Bagó Arnold András őstermelő | 9061 Vámosszabadi, Széchenyi u. 21.
| 20/964-4188
Hasonló céget keresel?
További vállalkozásokat találhatsz a profilOLDALAK-on az alábbi tevékenységek alatt:
További vállalkozásokat találhatsz a profilOLDALAK-on az alábbi tevékenységek alatt: